Sie sind hier: Startseite » WEB-Verzeichnis » Foto-Clubs » Niederlande » Twente

 
 

Fotografie-WEB-Verzeichnis: Fotografie Foto-Clubs Niederlande Twente

Fotogroep Windmolenbroek

Fotogroep Windmolenbroek

Opening is op donderdagavond, 12 november a.s. om 19:00 uur en zal verricht worden door Gijs van Gent.Gijs van Gent is: Lid van het bestuur van de Fobobond, bondsmentor en internationaal jurylidBelangrijkste thema's: natuur / landschap en maatschappelijk werk (foto journalistiek) Werkt als een fotograaf voor een Nederlandse krant, ook als freelance fotograaf voor Sanoma Uitgevers met publicaties in de Nederlandse Consumer Travel Guide, Midi Magazine, Cosmo en Nouveau. Hij werkt als fotograaf voor Olympus Camera Nederland en is docent voor Fotospeed in Engeland en Nederland.Hij zal ook de lezing van deze avond voor zijn rekening nemen.

1 intern -

Fotoclub Wierden

Fotoclub Wierden

Samen proberen we steeds betere foto’s te maken. Techniek, creativiteit en de ‘fotografische blik’ versterken we door samenwerking: samen foto’s maken, elkaars foto’s bekijken en bespreken, uitwisseling van ‘trucjes’. Want om mooie foto’s gaat het ons!Onze club van amateurfotografen is aangesloten bij de Fotobond (BNAFV) . Wij vinden het leuk als je onze foto’s bekijkt, ziet wat onze activiteiten en plannen zijn, enzovoorts. De Fotoclub Wierden werd opgericht in 1973 en heeft sindsdien een soms meer, soms minder opvallend bestaan geleid als verzamelplaats voor foto-enthousiastelingen die ook een vriendenclub werden. Onze club is aangesloten bij de Fotobond (BNAFV) en maakt daarbinnen deel uit van de Afdeling Twente. We doen regelmatig mee met fotowedstrijden in de afdeling.

1 intern -

Fotoclub de Zoeker

Fotoclub de Zoeker

Enschedese Fotoclub. Doel: beter fotograferen digitale fotobewerking ondrelinge workshops. Wij komen maandelijks bijeen op de tweede woensdag van elke maand. en praten dan over foto's, fotografie en wat daar bij hoort en laten elkaar nieuw werk zien. Dit kan zijn: afdrukken in pass-partouts, eventueel losse foto's, dia's of digitale foto's op cd of geheugenstick. De club bezit een diaprojector met projectiescherm en 19 inch monitor en heeft sinds kort de beschikking over een beamer van een der leden.Tot een jaar of vijf geleden lag bij De Zoeker sterk de nadruk op zwart-wit werk dat in eigen doka werd bewerkt. Nu is alles digitaal, vaak fraai bewerkt in grafische programma's.

3 intern -

Fotoclub Borne

Fotoclub Borne

De Fotoclub Borne is in januari 1983 opgericht door enkele enthousiaste vrijetijdsfotografen. De Fotoclub Borne is een club met actieve leden van elk fotografisch niveau. Geregeld wordt aan fotowedstrijden mee gedaan en hierbij zijn we al meerdere malen in de prijzen gevallen. Het streven is om in een ontspannen en informele sfeer te komen tot betere fotografie van alle leden. De Fotoclub Borne en haar leden houden zich bezig met alle facetten van de fotografie zoals er zijn: Zwart-wit, Kleur, Digitaal, Dia en Doka. Als enthousiaste fotoclub willen we continu de kwaliteit van ons fotografisch werk verbeteren. Dat doen we onder andere door elkaars werk te beoordelen in een open discussie. Onder de link portfolio leden kunt u foto s van onze leden vinden. Mocht u meer willen weten over fotoclub Borne neem dan gerust contact op met onze secretaris voor meer informatie of meld u aan d.m.v. het aanmeldingsformulier op deze website. Veel foto plezier !!

3 intern -

HAFV - Hengelose Amateur Fotografen Vereniging

HAFV - Hengelose Amateur Fotografen Vereniging

De Hengelose Amateur Fotografen Vereniging is een club voor amateur fotografen. Waarbij foto's die analoog danwel digitaal gemaakt zijn een rol kunnen spelen. Heeft u plezier in het vastleggen van uw vakantie, uw omgeving, de natuur, portretten of wat en wie dan ook, dan bent u bij ons aan het juiste adres. De clubavonden van de HAFV worden tijdens het seizoen dat loopt van september tot mei om de veertien dagen gehouden in een zaaltje van de Remonstrantse Kerk. Voor de juiste data verwijzen we u naar de agenda. Tijdens de clubavonden kunnen leden recent werk laten zien, worden er dia-presentaties gehouden of wordt de onderlinge competitie besproken. Vier keer per seizoen kunnen leden werk inzenden voor deze competitie waarbij alleen de laatste ronde een verplicht onderwerp kent. De HAFV beschikt over een prachtige beamer en een dia-overvloei installatie. Leden individueel of in een werkgroep worden hiermee in de gelegenheid gesteld nog meer plezier te beleven aan hun hobby. De HAFV beschikt ook over een eigen bibliotheek met daarin een groot aantal fotoboeken die de leden gratis kunnen lenen. Tevens ontvangen de leden regelmatig een lees-portefeuille waarin een aantal mooie fotobladen zijn opgenomen zoals Focus, Foto&Doka, ColorFoto, Digi Foto, Camera Magazine, Photographie en National Geographic.

3 intern -

fotogroep SCHELFHORST, Almelo

fotogroep SCHELFHORST, Almelo

Onze aktviteiten richten zich voornamelijk op het bespreken van eigen fotowerk. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de z.g. bondscollecties. Er worden gastsprekers uitgenodigd en er zijn uitwisselingen met andere fotogroepen. Ook worden er "dagjes uit" georganiseerd naar belangrijke fotoexposities, fotobeurzen en biennale. Zo nu en dan gaan we als groep of in groepjes op fototocht naar interessante locaties. Binnen de fotogroep komen alle vormen van fotografie, van landschap tot model, tabletop, geensceneerd, montage, en tegenwoordig steeds meer digitale fotografie aan de orde. Op deze site wordt u op de hoogte gehouden van de activiteiten en ontwikkelingen van fotogroep "Schelfhorst" uit Almelo. Uiteraard ontbreekt een portfolio om de recentste foto's van onze leden te tonen niet.

3 intern -