Sie sind hier: Startseite » WEB-Verzeichnis » Foto-Clubs » Niederlande » Noord-Holland-Noord

 

Weitere Fotografie-Kategorien: Foto-Clubs

Amsterdam (2)
Drenthe (4)
Friesland (5)
Gelderland Zuid (16)
Groningen (5)
Kennemerland (8)
Limburg (9)
Noord-Brabant-Oost (20)
Noord-Brabant-West (17)
Noord-Holland-Noord (10)
Overigen (1)
Utrecht-'t Gooi (19)
Transijssel (7)
Twente (6)
Zeeland (4)
Zuid-Holland-Noord (6)
Zuid-Holland-Zuid (17)
 

Fotografie-WEB-Verzeichnis: Fotografie Foto-Clubs Niederlande Noord-Holland-Noord

Goudse Fotoclub

Goudse Fotoclub

Wilt u meer dan de doorsnee vakantiekiek...Meer weten over fototechniek...Zo af en toe eens met eigen werk exposeren...Zoekt u een gezellige omgeving om over fotografie te praten...Dan bent u bij de Goudse Fotoclub aan het juiste adres!

0 intern -

Fotokring Leidschendam Voorburg

Fotokring Leidschendam Voorburg

Fotokring Leidschendam-Voorburg (FLV) is begin 2003 ontstaan uit een geslaagde fusie van de Voorburgse Fotokring en de Fotokring Leidschendam. De club telt ruim 25 leden. We komen op de donderdagavond bijeen om elkaars foto's te bespreken, om samen te fotograferen, of op andere manieren met fotografie bezig te zijn. Daarnaast zijn er regelmatig activiteiten met leden van andere fotoclubs, zoals lezingen door bekende fotografen. De Fotokring biedt naast bovenstaande activiteiten veel mogelijkheden om je foto's ten-toon te stellen. Elk jaar zijn er exposities in de openbare bibliotheken van Leidschendam en Voorburg. Daarnaast circuleren er maandelijks kleine wisselexposities langs zes verschillende locaties binnen de gemeente. Deze series foto's bevatten onder meer de Foto van de maand, die ook wordt gepubliceerd in Het Krantje. Is uw interesse gewekt, kom dan eens een avond vrijblijvend sfeer proeven. Onze bijeenkomsten zijn op donderdagavond vanaf 20.00 uur in clubgebouw 'De Haard', Molenpad 2a in Leidschendam.

2 intern -

Fotoclub Het Derde Oog

Fotoclub Het Derde Oog

Fotoclub Het Derde Oog is een amateur-fotografen vereniging in Wieringerwerf welke momenteel bestaat uit ruim 20 leden. Fotoclub Het Derde Oog is de enige fotoclub in de gemeente Wieringermeer. Doel van de fotoclubDe fotoclub bied een mogelijkheid om je als fotograaf met name op artistiek gebied te ontwikkelen. Door elkaars fotowerk te bekijken en te bespreken kun je als fotograaf belangrijke vorderingen maken waardoor je meer plezier gaat beleven aan je hobby.

1 intern -

Fotoclub Enkhuizen de Streek

Fotoclub Enkhuizen de Streek

Fotoclub Enkhuizen de Streek is gevestigd in cultureel centrum Kerkje Bessie te Lutjebroek. Een maal per twee weken wordt op maandagavond onze clubavond gehouden. Tijdens de clubavonden komen de leden bij elkaar en bepreken hun fotowerk aan de hand van thema’s of vrij werk. Ook wordt er een paar keer per jaar een gastspreker uitgenodigd die zijn werk laat zien of juist het werk van leden beoordeeld.

1 intern -

De Egmondse Foto Amateur

De Egmondse Foto Amateur

De Egmondse Foto Amateur, afgekort DEFA, stelt zich ten doel het bevorderen van de fotografie in de ruimste zin van het woord en streeft dit onder meer na door het houden van 14-daagse bijeenkomsten van september tot april. De clubavonden worden op een professionele wijze ingevuld. DEFA staat open voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, levensovertuiging of wat dan ook. Clubavonden:Bespreken van eigen foto’s en dia’s.Door een externe jury laten beoordelen van foto’s en dia’s van de leden.Presentaties door bekende fotografen en eigen leden.Bezoek van en aan andere fotoclubs.Workshops met een thema, bijvoorbeeld portret-, macro-, table-top fotografie.Digitale fotografie, zowel het fotograferen met een digitale camera als het nabewerken.Presentatie en bespreking rondreiscollectie van de leden.

2 intern -

AFV Schagen

AFV Schagen

Regelmatig wordt er door de club een foto-expositie verzorgd. Onder andere in april in het Makado Winkelcentrum in Schagen en in augustus tijdens het Nazomer Festival te Niedorp. Naast foto-opdrachten en eendaagse foto-excursies organiseren wij twee maal per jaar een meerdaags clubuitje. Voor de leden van de fotoclub die zich willen verdiepen in de digitale fotografie en techniek is er sinds 2004 een zeer actieve Digitale Werkgroep. De fotoclub komt iedere 2e en 4e donderdagavond van de maand bijeen in Cafe Restaurant "De Posthoorn" op de Markt in Schagen. Aanvang 20:15 uur.Adres: Restaurant "De Posthoorn", Markt 20 Schagen.

2 intern -

Fotoclub Heerhugowaard

Fotoclub Heerhugowaard

In november 1972 is, door enkele enthousiaste mensen, Fotoclub Heerhugowaard opgericht. Momenteel wordt gebruik gemaakt van een zaal in het Sociaal Cultureel Centrum De Schakel , waar tevens onze doka is gevestigd. Inmiddels is onze club uitgegroeid tot een brede regionale fotoclub met leden uit de wijde omtrek van Heerhugowaard. Daardoor heeft de fotoclub een landelijke uitstraling gekregen welke uitmondt tot het uitnodigen van andere clubs om hun eigen werk te presenteren, en als tegenprestatie brengen wij dan een tegenbezoek. Eveneens worden ook gastsprekers uit het land uitgenodigd die hun werk, vaak internationaal bekroond, komen presenteren.

1 intern -

Fotoclub Niedorp

Fotoclub Niedorp

De Fotoclub Niedorp bestaat al meer dan 40 jaar. De club is opgericht door de vroegere huisarts Roskam. De heren Wit, v.d. Kommer en Barten zijn leden van het eerste uur. En de heer Wit is erelid geworden bij het afscheid van de Fotoclub bij het afsluiten van het seizoen 2003. De fotoclub heeft als bestuur: P. Leguit als voorzitter, R. Fortgens voor de penningen en J. den Boogert als secretaris, en telt ongeveer 20 leden.

1 intern -

Fotoclub Heiloo

Fotoclub Heiloo

Bijna iedereen maakt wel eens een paar foto's, meestal familieplaatjes of vakantiekiekjes ter herinnering aan een plezierige periode in het leven. Bij het bekijken ervan is de fotograaf niet altijd echt tevreden met zijn foto's maar hij (of zij) weet veelal niet hoe daarin verbetering te brengen. Je bent hier op het juiste adres om te weten te komen op welke wijze jij je foto-ambities meer vorm kunt geven. Reken er echter niet op dat je bij de HAF alle bijzonderheden van je digitale camera onder de knie zult krijgen. Daarvoor moet je echt de (veelal uitgebreide) handleiding van je camera raadplegen en/of een specifieke cursus gaan volgen. Ook zijn er in de boekhandel handige boekjes te vinden die je op weg helpen bij de verschillende vormen en mogelijkheden van de digitale fotografie

1 intern -

Olympus Camera Club

Olympus Camera Club

De leden van Olympus Camera Club komen ongeveer 1x per maand in clubverband bij elkaar voor het, op een gezellige manier, bedrijven van allerlei activiteiten op fotogebied. De Olympus Camera Club is een landelijke club, zodat de activiteiten verspreid in het land plaatsvinden. Zo'n dag (meestal een zaterdag) wordt gevuld met bijvoorbeeld: fotograferen in een stad, de natuur of in een studio. Op zulke dagen zijn de leden bezig met het fotograferen van bijvoorbeeld architectuur, (naakt)modellen, natuur of table-top.gastsprekers;bespreking van fotowerk van de leden.De activiteiten van Olympus Camera Club zijn meestal gratis. Alleen als er extra kosten gemaakt moeten worden, zoals bijvoorbeeld voor een modellendag, worden deze kosten doorberekend aan de deelnemers van de betreffende workshop. Een OCC-fotodag is tevens een goede gelegenheid om leden te ontmoeten die Olympuscamera's verzamelen of handelen in tweedehands camera's en lenzen.

0 intern -