Sie sind hier: Startseite » WEB-Verzeichnis » Foto-Clubs » Niederlande » Gelderland Zuid

 

Weitere Fotografie-Kategorien: Foto-Clubs

Amsterdam (2)
Drenthe (4)
Friesland (5)
Gelderland Zuid (16)
Groningen (5)
Kennemerland (8)
Limburg (9)
Noord-Brabant-Oost (20)
Noord-Brabant-West (17)
Noord-Holland-Noord (10)
Overigen (1)
Utrecht-'t Gooi (19)
Transijssel (7)
Twente (6)
Zeeland (4)
Zuid-Holland-Noord (6)
Zuid-Holland-Zuid (17)
 

Fotografie-WEB-Verzeichnis: Fotografie Foto-Clubs Niederlande Gelderland Zuid

FOTOCLUB FOCEL ELST - De wereld door het oog van de lens

FOTOCLUB FOCEL ELST - De wereld door het oog van de lens

Wij doen dat onder andere op onze clubavonden waar lezingen, werkbesprekingen en workshops worden gehouden. Het programma is zodanig samengesteld dat vele facetten van de fotografie aan de orde komen. Elk jaar vindt een uitwisseling plaats tussen onze club en andere fotoclubs uit de omgeving. Per jaar houdt onze vereniging ongeveer 16 bijeenkomsten op de donderdagavond. Onderdeel van ons programma is het bespreken en bekritiseren van eigen werk; het spreekt vanzelf dat dit onderdeel bedoeld is om via opbouwende kritiek iets van elkaar te leren. Zowel beginners als gevorderden kunnen op deze wijze met elkaar van gedachten wisselen over de creatieve en technische aspecten van de fotografie. Gezelligheid is daarbij essentieel. Ieder jaar organiseert Focel een expositie met eigen fotowerk van haar leden. Deze expositie wordt goed bezocht en is voor de leden een belangrijke stimulans.

3 intern -

Fotoclub Doesburg - Fodo

Fotoclub Doesburg - Fodo

Fotoclub Doesburg (FODO) is een grote en gezellige fotoclub met op dit moment 65 leden. Op dit moment hebben we een ledenstop. Je kunt je eventueel nog wel aanmelden en dan wordt je op een wachtlijst geplaatst.Iedere tweede woensdagavond van de maand (in januari de 3e woensdag van de maand en in de maanden juli en augustus niet in verband met vakantie) is er een clubavond. Gedurende het jaar wordt uit het ingebrachte werk van de leden een foto gekozen. Zijn of haar foto wordt gepubliceerd in de kranten 'Het streekjournaal' of in de 'Regiobode'. Ook kan de foto tentoongesteld worden in de etalage van 'Fotobouw'.FODO geeft ook een jaarboekje uit. Dit boekje ligt o.a. in de bibliotheek en in het stadhuis van Doesburg.Fotoclub Doesburg is opgericht op 26 november 1957 en is aangesloten bij de Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Vereniging, Rayon 06 Gelderland-Zuid en Subafdeling Gelderland Oost.

3 intern -

FGE, Fotogroep van amateur fotografen in de regio Nijmegen

FGE, Fotogroep van amateur fotografen in de regio Nijmegen

FGE is een fotogroep van vrije amateur fotografen in de regio Nijmegen. Onze leden fotograferen zowel analoog als digitaal en presenteren en bespreken elkaars werk om de drie weken.

2 intern -

Fotoclub Oost Achterhoek

Fotoclub Oost Achterhoek

CreaShot is een club voor mensen die geïnteresseerd zijn in fotograferen. De meeste leden zijn amateurs en hopen elkaar wat te kunnen leren. In 2002 is de club voor het eerst bijeengekomen. Het is geen grote, maar wel een gezellige club. Momenteel hebben wij 13 leden. Wij komen 10 keer per jaar bij elkaar op de 3e woensdag in de maanden september toe en met juni. Tijd van 20.00 uur – 22.00 uur. Locatie in Winterswijk. Tussen de avonden door maken we regelmatig een uitstapje om te fotograferen.

3 intern -

Fotogroep Anders

Fotogroep Anders

De groep komt één avond in de maand bij elkaar, waar een ieder maximaal 3 foto’s inbrengt die worden besproken. Inhoud, compositie, techniek en afwerking zijn o.a. de aandachtspunten. De bespreking is altijd opbouwend; kritiek is goed als er tevens aanwijzingen worden gegeven. Binnen de groep wordt er niet aan interne competities gedaan. De avonden zijn puur voor het toetsen van het eigen werk, waarbij de maker kan aanhoren of het voor zijn/haar beoogde doel is bereikt. Thema gericht werk en een gezamenlijke workshop in een studio of op locatie worden meegenomen in het jaarprogramma. Nieuwe leden hebben een proeftijd van 3 maanden. Indien nodig wordt technische ondersteuning geboden. De leden bij FG Anders ontplooien naast de vrije fotografie ook ander fotografisch werk. Zeker als het gaat om fotografie in familie, vrienden en werkkring. Meestal reportage, portret en studiowerk. Elk jaar laten we ons werk zien op een regio-expositie van hobbyfotografen en regelen we zelf een expositie ergens in Ede of omstreken.

1 intern -

Fotoclub de Trefkuul

Fotoclub de Trefkuul

Fotoclub de Trefkuul is een creatieve en gezellige fotoclub, opgericht op 3-februari 1983. De club maakt onderdeel uit van Buurt- en clubhuis “de Trefkuul” te Gaanderen.Eens in de 14 dagen is er een clubavond aldaar. De clubavonden beginnen om 20.00 uur, tenzij anders aangegeven. Fotoclub de Trefkuul is aangesloten bij de Nederlandse Bond van Amateur Fotografen. Tevens vormt fotoclub de Trefkuul met 4 andere fotoclubs uit de buurt een z.g.n. subregio. Er worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd door de subregio. Door mee te doen met deze activiteiten wordt je gestimuleerd jezelf verder in de fotografie te ontwikkelen. Het programma biedt voldoende gelegenheid om je eigen werk mee te nemen en te bespreken met de overige clubleden.

1 intern -

Fotoclub Nijmegen

Fotoclub Nijmegen

Fotoclub Nijmegen organiseert clubavonden en werkbesprekingen. Op de clubavonden presenteren we elkaar onze foto's. We bespreken die op inhoud en op techniek. Dat kan er kritisch aan toe gaan, maar het gebeurt allemaal in een vriendschappelijke sfeer. Doel is steeds jezelf te verbeteren en leren van elkaar.Naast het bespreken van het eigen werk nodigen we enkele keren per jaar een (beroeps of ervaren amateur) fotograaf uit om zijn of haar werk te bekijken en te bespreken. Daarnaast wisselen we met andere clubs foto's en ervaringen uit, organiseren we excursies en jaarlijks een tentoonstelling in het kerkje van Persingen. De clubavonden zijn elke twee weken op dinsdagavond in het wijkcentrum Villa Nova, Derde van Hezewijkstraat 2, Nijmegen, van 20.00 tot ca. 22.30 uur. Het seizoen loopt van september tot juli.

3 intern -

Oog en Optiek, Fotoclub Lunteren

Oog en Optiek, Fotoclub Lunteren

Fotografeer je graag en wil je meer uit je foto’s halen? De ruim 50 enthousiaste leden van Oog en Optiek zijn actief en inspirerend met fotografie bezig. Beginnend en zeer ervaren fotografen zijn allemaal bezig met het verbeteren van hun fotografie, of het nu kleurenfotografie is of zwart-wit, analoog of digitaal, portretfotografie of landschappen. Bij Oog en Optiek is er voor elk wat wils. De sfeer binnen de club is persoonlijk, ongedwongen, opbouwend en gezellig. Uitwisseling van kennis staat voorop. Elk jaar organiseert Oog en Optiek twee foto-uitstapjes. Dit varieert van een dagje Delft of Duisburg, Rotterdam of Spakenburg. Behalve om te fotograferen zijn de clubtochten vooral bedoeld om met elkaar een gezellige dag door te brengen, met koffie en gebak in een knus café of een lekkere lunch. Op een clubavond worden de gemaakte foto’s getoond. Het is altijd weer verrassend hoe verschillend leden naar dezelfde dingen kijken en deze in beeld brengen.Oog en Optiek zendt fotoseries in voor regionale fotowedstrijden/beoordelingen en er zijn vanuit de fotobond ook mogelijkheden om individueel aan wedstrijden en beoordelingen mee te doen

1 intern -

FK Duiven

FK Duiven

De fotoclub bestaat uit zo'n 23 leden die zich allemaal bezig houden met fotografie, er wordt zowel digitaal als analoog gefotografeerd.De interesse van de verschillende leden lopen sterk uiteen, zodat er een zeer gevarieerd aanbod is. Dit varieert van portret tot stillevens, natuur, industrie etc.De leden komen zo'n 2 keer per maand samen in het Cultureel Centrum 't Eiland te Duiven. Dit is op de eerste 1e en 3e woensdag van de maand om 20:00 uur. Verder staan er fotobesprekingen, bondscollecties, portretfotografie, kleur vergroten,speciale dokatechnieken, cursus cameratechniek en fototechniek op het rogramma.Een belangrijk onderdeel in het programma is het Open Huis, dat niet alleen beperkt is tot een expositie van foto's, maar ook diverse belangrijke zaken op fotogebied omvat.

1 intern -

Fotografen Collectief De Zutphense

Fotografen Collectief De Zutphense

Het clubseizoen van 'de Zutphense' loopt van januari tot en met december. Daarin zijn de bijeenkomsten één keer in de twee weken op de woensdagavond en beginnen om 20.00 uur. Zie voor het programma van het lopende jaar "De agenda".Veel kijken naar foto´s is essentieel voor fotografen. Een belangrijk onderdeel van het jaarprogramma is dan ook de “eigen werk-avond”, welke om de clubavond op het programma staat. Leden nemen hun laatste werk mee en daar wordt door middel van discussies opbouwende kritiek op geleverd: de discussies concentreren zich derhalve meer op de creatieve, inhoudelijke kant van het fotowerk dan op de technische aspecten. In verband met de explosieve toename van het aantal leden in de afgelopen periode is het bestuur wat voorzichtiger met het toelaten van nieuwe leden. Het kan zijn dat er op het moment van toenadering een ledenstop geldt.

3 intern -

 

 Seite: 1 2 nächste Seite »