Sie sind hier: Startseite » WEB-Verzeichnis » Foto-Clubs » Niederlande » Friesland

 
 

Fotografie-WEB-Verzeichnis: Fotografie Foto-Clubs Niederlande Friesland

Fotoclub Skaed Ljocht

Fotoclub Skaed&Ljocht

Binnen de club worden de nieuwste technieken gehanteerd. De sfeer op onze club veranderde niet in al die jaren. De avonden zijn gezellig en ontspannen. Je voelt je er vast gauw thuis. Kortom, genoeg reden om eens vrijblijvend op een dinsdagavond een kijkje op onze clubavond te nemen. Proef die sfeer bij Skaed & Ljocht. Het zal je best bevallen!

2 intern -

Fotoclub 't Filter

Fotoclub 't Filter

Fotoclub 't Filter bestaat zo'n 75 jaar. De meeste leden komen uit Sneek en omgeving. De club komt één keer per maand bijéén in het bijgebouw van de Oosterkerk aan de Jachthavenstraat in Sneek. Na het zakelijke gedeelte is er ruimschoots tijd en aandacht voor ieders fotowerk. Ieder lid laat op de clubavond zijn of haar beste foto zien. De maker vertelt iets over de foto. Daarna kunnen de andere leden reageren. We leren van elkaars visie op foto's. Een reactie van een medefotograaf kan je op nieuwe ideeën brengen. We kiezen elke clubavond de FOTO VAN DE MAAND. In de bibliotheek van Sneek is deze en nog een aantal van de hoogst scorende foto's elke maand te zien. We zijn als club aangesloten bij de Bond van Nederlandse Amateurfotografen Verenigingen. Deze bond organiseert tijdens de rayonavonden in Heerenveen een aantal lezingen per jaar. Hierdoor kom je ook in gesprek met professionele fotografen en leden van andere fotoclubs. Ook worden er jaarlijks een aantal fotowedstrijden georganiseerd. Hier doen we als club en individueel aan mee.

2 intern -

Fotogroep Clicque

Fotogroep Clicque

Wij zijn een kleine en enthousiaste groep uit Bolsward en omstreken die liefhebberfotografen plezier wil laten beleven aan het maken, afwerken, tonen en bespreken van eigen en andermans fotografische beelden, analoog of digitaal. Onze doelstelling is om actief bezig te zijn met onze hobby fotografie. Wij doen dit onder andere door, soms aan de hand van opdrachten, gezamenlijk of apart op zoek te gaan naar De Foto. Wij willen onze kennis met elkaar delen door ons werk met elkaar te bespreken en technieken uit te wisselen. Daarnaast organiseren wij tentoonstellingen, nodigen wij sprekers uit en nemen deel aan bijeenkomsten en wedstrijden van bijvoorbeeld de Fotobond.

1 intern -

Fotoclub Leeuwarden

Fotoclub Leeuwarden

Website van de Amateur Fotografen Vereniging Leeuwarden. Fotoclub Leeuwarden bestaat uit een groep van ongeveer twintig vrijetijdsfotografen. Op clubavonden komen van die groep ongeveer tien tot vijftien mensen opdagen. Over het algemeen heeft ongeveer de helft van de aanwezigen foto’s of dia’s bij zich en de rest komt gewoon lekker kijken. Tegenwoordig is er ook de mogelijkheid de foto's op schijfje dmv een beamer te laten zien. Door het geven van commentaar op elkaars werk proberen we onze fotografie verder te verbeteren. Fotoclub Leeuwarden is samen met ca. driehonderd andere fotoclubs in Nederland aangesloten bij de Bond voor Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen (BNAFV). De BNAFV wordt vaak kortweg ‘de Fotobond’ of nog korter ‘de Bond’ genoemd. De Fotobond is een overkoepelend orgaan dat landelijke activiteiten organiseert voor clubs en individuele leden van die clubs.De fotobond stelt o.a. foto- en diacollecties beschikbaar voor vertoning op clubavonden; ze organiseert dia- en fotowedstrijden voor clubs en individuele leden en houdt aansluitend openbare besprekingen van de ingezonden foto’s en dia’s. Daarnaast stelt de Fotobond geld beschikbaar aan de afdelingen/rayons om in de eigen regio activiteiten te organiseren voor fotoclubs en hun leden.

1 intern -

Fotoclub Heerenveen

Fotoclub Heerenveen

Bijna iedereen fotografeert wel eens, de een wat fanatieker dan de ander. Met elkaar worden jaarlijks vele tienduizenden foto s geproduceerd, van eenvoudige kiekjes tot heel artistieke beelden. Voor degenen die meer uit hun fotografie willen halen, is er een fotoclub. Zij vormt het platform om werk aan anderen te tonen, te laten beoordelen, met geloofsgenoten te praten over fotografie of samen iets te ondernemen. Fotoclub Heerenveen is een actieve club en is aangesloten bij de Bond van Nederlandse Amateurfotografen-verenigingen BNAFV, kortweg de Fotobond . De fotoclub is ongeveer 29 jaar geleden opgericht door een aantal enthousiastelingen die de fotografie een warm hart toe droegen. Sindsdien heeft Fotoclub Heerenveen een gestage groei doorgemaakt, uiteraard met de nodige hoogte en dieptepunten, tot wat zij thans is, een

1 intern -